Projekt Zaželi-Općina Tompojevci

Dana 31. siječnja 2020. Općinu Tompojevci je posjetio revizorski tim Agencije za reviziju sustava provedbe programa Europske unije kako bi proveli terensku provjeru provedbe projekta Zaželi-Općina Tompojevci. Sama revizija je bila usmjerena na proteklo razdoblje provedbe projekta. Kao predstavnici Općine Tompojevci prilikom revizije, sudjelovali su Općinski načelnik, kao i voditelj i asistentica projekta Zaželi, koji su odgovarali na upite postavljene od strane revizorskog tima.

Istog dana 31. siječnja 2020. ujedno je bio i posljednji radni dan za žene zaposlene u projektu Zaželi-Općina Tompojevci, te su taj dan zaposlene žene pisale i teorijski dio ispita u sklopu edukacije koju pohađaju kako bi stekle nova znanja i postale poželjna radna snaga nakon završetka projekta Zaželi-Općina Tompojevci. Završetkom teorijskog dijela edukacije započeo je praktični dio edukacije koji se provodi u Obiteljskom domu za stare i nemoćne osobe, Villa Magdalena Tompojevci.

U sklopu projekta žene su bile zaposlene od 01.02.2018. godine do 31.1.2020. godine odnosno 24 mjeseca a pružale su sljedeće usluge: pomoći pri pripremi obroka, pomoći pri dostavi namirnica, pomoći pri održavanju čistoće stambenog prostora, pomoći pri brizi o osobnoj higijeni, pomoći pri dostavi lijekova i plaćanja računa, pružale su podršku krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženja, i brojne druge  vrste pomoći za sveukupno 137 krajnjih korisnika koji sudjelovali u projektu.

Projekt Zaželi-Općina Tompojevci započeo je 01. prosinca 2017. te će trajati do 31.  svibnja 2020. godine, odnosno provodit će se projektne aktivnosti pripreme završnih izvješća i pravdanja financijskih sredstava od strane voditelja i asistentice na projektu.

Vrijednost projekta je 2.281.900,00 kn i projekt je 100% financiran bespovratnim sredstvima Europske Unije.

Skip to content