POSJET DOČASNIČKOG ZBORA ZAPOVJEDNIŠTVA ZA OBUKU I DOKTRINU “FRAN KRSTO FRANKOPAN” OPĆINI TOMPOJEVCI

 

Povodom 18. dočasničke hodnje “Sjećanje na junaštvo i žrtvu Vukovara“ Hrvatske kopnene vojske na putu prema Vukovaru pripadnici su posjetili Općinu Tompojevci.

Cilj hodnje je posjetiti mjesta u istočnoj Slavoniji na prvoj crti bojišnice i odati počast braniteljima i civilima koji su podnijeli ogromnu žrtvu i pokazali iznimno herojstvo tijekom najtežeg razdoblja Domovinskog rata.

Na svojoj hodnji do Vukovara posjetili su nekoliko mjesta između kojih i Berak.

U centru Berka dočekali su ih Općinski načelnik Milan Grubač, članovi Mjesnog odbora, te branitelji Berka, gdje su zajednički upalili svijeće podno Spomen obilježja za sve stradale branitelje i civile u Domovinskom ratu.

Općinski načelnik zaželio im je dobrodošlicu, izrazio zadovoljstvo ponovno ih dočekati na prostoru Općine i naglasio kako su 1991. godine branili naša naselja, tako su se odazvali i pomagali našim mještanima u sanaciji objekta i javnih površina nakon prirodne nepogode- olujnog nevremena u srpnju ove godine.

Zahvalio se što su došli pokloniti se svim žrtvama Općine Tompojevci i poslušati svjedočanstva branitelja u obrani Berka koji su ih upoznali sa svim grozotama i tragedijom koja se dogodila u vrijeme Domovinskog rata na području Općine.

Hvala svima na posjeti, i inicijativi ove hvala vrijedne akcije, posebno našem lokalnom koordinatoru brigadiru Hrvatske vojske Petru Matanoviću.

 

VIŠE VIJESTI...

Skip to content