PAMETNO RAZVRSTAJ OTPAD – EDUKACIJSKA RADIONICA ZA DJECU PREDŠKOLSKOG I ŠKOLSKOG UZRASTA

20.03.2023. godine prvo u igraonici u Bokšiću a zatim u OŠ Čakovci, djeca predškolskog i školskog uzrasta imala su priliku pogledati vrlo zanimljiv i poučan crtani film te prezentaciju o tome kako razvrstati i reciklirati otpad, kako kompostirati i na koji način svojim doprinosom očuvati naš planet.
Na vrlo ugodno iznenađenje predavača, sva djeca su aktivno sudjelovala u radionici i pokazala odlično znanje u vezi razvrstavanja otpada.

Radionicu je organizirala Općina Tompojevci temeljem Ugovora potpisanog sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o neposrednom sudjelovanju Fonda u sufinanciranju poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada.
Temeljem predmetnog Ugovora, Općina Tompojevci ugovorila je pružanje usluga iz područja gospodarenja otpadom i zaštite okoliša s tvrtkom Eko-menadžment iz Vinkovaca u vrijednosti 5.726,99 eura/43.150,00kn. Ugovorene aktivnosti obuhvaćene Ugovorom su: održavanje javne tribine za stanovništvo na temu odgovornog gospodarenja otpadom, održavanje edukacijske radionice za djecu predškolskog i školskog uzrasta, letci i brošure za kućanstva o gospodarenju otpadom, slikovnice i bojanke za djecu predškolskog uzrasta te brošure za djecu školskog uzrasta.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je edukacijsku radionicu sufinancirao 80%, odnosno u iznosu od 4.581,59 eura/34.520,00 kn, a preostali dio je financirala Općina Tompojevci.

 

    

VIŠE VIJESTI...

Skip to content