Podijeljeni paketi osnovnih higijenskih potrepština korisnicima projekta “Zaželi-faza III”

Jedna od aktivnosti koje se provode u sklopu projekta „ZAŽELI – Općina Tompojevci, faza III“ na području Općine Tompojevci je nabava i podjela paketa higijenskih potrepština krajnjim korisnicima, odnosno osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju i osobama s invaliditetom kojima olakšavaju održavanje domova krajnjih korisnika čistim i ugodnim za život.

Paketi su podijeljeni za mjesec veljaču i ožujak, i dijeliti će se cijelo vrijeme trajanja rada zaposlenica s korisnicima (6 mjeseci).

Podsjetimo, projekt ZAŽELI – Općina Tompojevci, faza III“ započeo je u prosincu 2022. godine, a u veljači 2023. godine je zaposleno 18 žena s područja Općine Tompojevci na period od 6 mjeseci. Svaka djelatnica skrbi za najmanje 6 korisnika na način da ih redovito posjećuju, pomažu u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomažu u pripremi obroka, pomažu u održavanju osobne higijene i čistoće stambenog prostora, pružaju podršku korisnicima kroz razgovor i druženje.

Ukupna vrijednost Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava je 117.413,56 eura/884.652,50 kuna, a financira se iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

VIŠE VIJESTI...

Skip to content