Kreće izgradnja Dječjeg vrtića u Tompojevcima

„S veseljem mogu reći da konačno kreće realizacija meni najznačajnijeg projekta -Izgradnja dječjeg vrtića u Tompojevcima“, rekao je Općinski načelnik Milan Grubač.

Vrijednost cjelokupnog projekta izgradnje i opremanja dječjeg vrtića iznosi oko 1 milijun eura.

Općinski načelnik Milan Grubač potpisao je u petak 25. kolovoza 2023. godine u Općinskoj vijećnici ugovore sa izvođačem radova, dobavljačem opreme, stručnim nadzorom i koordinatorom II zaštite na radu.

U ime tvrtke 3D Gradnja d.o.o. iz Vukovara, koja je u postupku javne nabave dobila posao za izgradnju vrtića ugovor je potpisao prokurist Dalibor Krajnović, u ime tvrtke Peruča d.o.o. Osijek koja je u postupku javne nabave dobila posao za nabavu opreme potpisao član uprave Dinko Vučemilović-Šimunović  i u ime tvrtke Videković d.o.o. koja će obavljati poslove  stručnog nadzora i koordinatora II zaštite na radu  direktor Josip Videković.

Nakon potpisanog ugovora o izgradnji kreće uvođenje u posao i sama izgradnja. Rok za završetka radova je 18 mjeseci.

Cilj projekta je pružiti usluge odgoja i obrazovanja u predškolskoj dobi i stvoriti povoljno okruženje za obitelji i djecu predškolske dobi kako bi mogli lakše uskladiti obiteljske i poslovne obveze te osigurati bolje prostorne i materijalne uvjete za kvalitetno izvođenje programa odgoja i obrazovanja u predškolskoj dobi.

Svrha ulaganja je osigurati adekvatan prostor za ostvarivanje organizirane njege, odgoja, obrazovanja i zaštite djece do polaska u školu za djecu s područja Općine.

Ciljne skupine projekta su mlade obitelji s djecom jasličke i vrtićke dobi; samohrani roditelji djece jasličke i vrtićke dobi. Izravni krajnji korisnici su djeca s lokalnog područja – djeca jasličke i vrtićke dobi, starosti od navršene prve godine života do polaska u osnovnu školu.

Očekivani rezultati projekta: Izgradnjom i opremanjem Dječjeg vrtića u Tompojevcima ispunit će se uvjeti za upis 32 djece u vrtić (12-ero djece jasličke dobi i 20-ero djece vrtiće dobi).

Ulaganje u odgoj i obrazovanje jedan je od naših prioriteta, jer kvalitetan i dostupan sustav brige o djeci rane i predškolske dobi od iznimne je važnosti za razvoj djeteta, ali i neophodna usluga za zaposlene roditelje.

Projekt je financiran iz mehanizma za oporavak i otpornost od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u iznosu 382.241,69 eura, a potpisan osobno od strane ministra prof.dr.sc. Radovana Fuchsa te v.d. ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje – SAFU Dragana Jelića.

 

 

 

VIŠE VIJESTI...

Skip to content