ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZAŽELI – OPĆINA TOMPOJEVCI, FAZA III“

U prostorijama Hrvatskog doma u Tompojevcima 04. kolovoza 2023. godine s početkom u 11:00 h organizirana je Završna konferencija s ciljem predstavljanja rezultata projekta „ZAŽELI – Općina Tompojevci, faza III“.
Voditeljica projekta istaknula je važnost ovakvih projekata za ruralna područja posebice u osnaživanju položaja žena na tržištu rada, te ujedno i potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu života ciljane skupine. Također, naglasila je i potrebu osoba starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju za pomoći i uslugama koje su dobivali putem projekta Zaželi.
U sklopu projekta zaposleno je 18 žene pripadnica ciljane skupine na rok od 6 mjeseci a pružale su sljedeće usluge: pomoći pri pripremi obroka, pomoći pri dostavi namirnica, pomoći pri održavanju čistoće stambenog prostora, pomoći pri brizi o osobnoj higijeni, pomoći pri dostavi lijekova i plaćanja računa, pružale su podršku krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženja za sveukupno 124 krajnja korisnika koji su sudjelovali u projektu. Za krajnje korisnike projekta „Zaželi – Općina Tompojevci, faza III” osigurani su paketi, odnosno osnovne higijenske potrepštine za kućanstvo.
Kroz šest mjeseci rada ukupno je podijeljeno 720 paketa osnovnih higijenskih potrepština.
Okupljenima se obratio Općinski načelnik Milan Grubač koji je pohvalio dosadašnji rad i trud svih djelatnica programa naglasivši kako je projektom pružena pomoć cijeloj zajednici općine Tompojevci, kako krajnjim korisnicima tako i pripadnicama ciljne skupine. Također, istaknuo je kako će se Općina prijaviti i na sljedeći Javni poziv, koji se očekuje pred kraj kolovoza.
Okupljenima se obratila i predstojnica Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje Jasna Kolar, te ravnatelj RA TINTL Albert Varga.
Još jednom, veliko hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u tome da ovaj projekt bude toliko uspješan i prepoznatljiv te se nadamo novoj suradnji u što skorije vrijeme.
Projekt „Zaželi – Općina Tompojevci, faza III“ Kodni broj: UP.02.1.1.16.0068 sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
Vrijednost projekta iznosi 117.413,56 € / 884.652,50 kn.
      

VIŠE VIJESTI...

Skip to content