U TREĆOJ FAZI PROJEKTA ZAŽELI 18 ŽENA SKRBIT ĆE ZA 120 KORISNIKA

Od srijede, 1. veljače, pa u narednih šest mjeseci čak 120 starijih i nemoćnih građana i osoba s invaliditetom imat će neophodnu pomoć u svakodnevnim životnim potrebama.
Treći nastavak je to projekta Zaželi u sklopu kojega je zaposleno 18 žena kojima su danas podijeljeni ugovori.
Ugovore je podijelio Općinski načelnik Milan Grubač koji je ovom prilikom projekt Zaželi izdvojio kao jedan od projekata koji je hvale vrijedan, jer je u mnogim situacijama pomogao građanima, kako korisnicima i njihovim obiteljima, tako i ženama koje su zaposlene na projektu, a pripadaju teže zapošljivoj/ranjivoj skupini.
Projekt „Zaželi – Program zapošljavanja žena na području Općine Tompojevci odobren je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, vrijedan je gotovo 147.413,56 eura (884.652,50 kuna) te podrazumijeva rad s korisnicima od 1. veljače do 31. srpnja ove godine. Općina Tompojevci je nositelj, partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar i Hrvatski zavod za socijalnu skrb, Područni ured Vukovar. Ciljanu skupinu projekta čini 18 nezaposlenih žena koje pripadaju teže zapošljivim/ranjivim skupinama, uključujući dugotrajno nezaposlene žene s područja Općine Tompojevci koje se nalaze u evidenciji HZZ-a i imaju maksimalno srednju stručnu spremu.
Briga za starije i nemoćne kroz ovaj projekt podrazumijeva pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, nabavci lijekova, plaćanju računa, ali i pomoć kroz razgovor i socijalno uključivanje u društvo.

VIŠE VIJESTI...

DAN UMIROVLJENIKA OPĆINE OPĆINE TOMPOJEVCI

16.05.2024. u sklopu dana Općine Tompojevci organizirano je po prvi puta Dan umirovljenika Općine Tompojevci uz koji je organizirana i izložba ručnih radova u domu

DJECA S LOVCIMA

Dani Općine Tompojevci nastavljaju se obilježavati u veselom tonu. Jučer su naši učenici razredne nastave i igraonice Bokšić sudjelovali u edukacijskoj radionici “Djeca s lovcima”

Skip to content