SVEČANO OTVORENJE MAĐARSKE KUĆE, 25. MANIFESTACIJA „CHÁK“ I 70. OBLJETNICA OSNUTKA KUD-A „ČAKOVCI“

U subotu 04. studenog 2023. godine svjedočili smo još jednom velikom i važnom događaju za našu Općinu, svečano je otvorena novoobnovljena Mađarska kuća u Čakovcima. Vrpcu su, u znak odlične suradnje i jednog novog poglavlja, prerezali  predsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine Općine Tompojevci Robert Mesaroš i predsjednik KUD-a „Čakovci“ Janoš Kery.

Velečasni Krešimir Aračić održao je molitvu i blagoslovio novi prostor.

„Mađarska kuća koja je u prošlosti bila predmet rasprava od danas je temelj suradnje i zajedništva mađarske nacionalne manjine i svih mještana Čakovaca te Općine Tompojevci. Želim da ovo mjesto bude korisno kako Vijeću mađarske nacionalne manjine, KUD-u Čakovci tako i svima u zajednici“, rekao je Općinski načelnik Milan Grubač.

Samom otvaranju nazočili su brojni uzvanici, među kojima izaslanik Župana, brojni Načelnici susjednih i prijateljskih Općina, predsjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije, LAG „Srijem i Razvojna agencija TINTL.

„U rekonstrukciju Mađarske kuće do sada je uloženo 146.104,37 eura, te u najosnovnije opremanje svih prostorija 16.752,50 eura.

U sklopu otvorenja održana je i 25. po redu manifestacija „Chák“, 70. obljetnica osnutka KUD-a „Čakovci“ te 2. po redu natjecanje u kuhanju čobanca.

Na manifestaciji su se predstavili, pjesmom i plesom: Rusnak, društvo Rusina u RH, KUD „Joakim Govlja“ Mikluševci, KUD „Zvonko Galović – Nona“ Tompojevci, dječja folklorna skupina iz Starih Jankovaca, MVS Bećarine te KUD „Ljeskovac“ Vinkovci, a na kraju su sve uzvanike zabavljali Čakovački bećari.

Pobjedu u natjecanju u čobancu odnijeli su članovi LU „Kuna“, u stopu po bodovima su ih pratili gosti iz Brestovca, dok je treće mjesto pripalo Jankovcima.

Zahvaljujemo svim ostalim sudionicima na odazivu i odlično pripremljenim čobancima!

Zahvaljujemo RA TINTL na uspješno prijavljenom i provedenom projektu.

 

 

VIŠE VIJESTI...

DAN UMIROVLJENIKA OPĆINE OPĆINE TOMPOJEVCI

16.05.2024. u sklopu dana Općine Tompojevci organizirano je po prvi puta Dan umirovljenika Općine Tompojevci uz koji je organizirana i izložba ručnih radova u domu

DJECA S LOVCIMA

Dani Općine Tompojevci nastavljaju se obilježavati u veselom tonu. Jučer su naši učenici razredne nastave i igraonice Bokšić sudjelovali u edukacijskoj radionici “Djeca s lovcima”

Skip to content