Projekt “Mladi u poljoprivredi-budućnost”

Općina Lovas provodi projekt iz Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” sufinanciran od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda .Razdoblje provedbe projekta je od 26.03.2019.-26.03.2020. u ukupnoj vrijednosti od 648.980,00 kn. Partneri na projektu su Općina Tompojevci i Općina Stari Jankovci.

Projekt će doprinijeti jačanju kompetencija i poboljšanju pristupa zapošljavanju 30 nezaposlenih mladih ljudi do 29 godina sa područja mini regije TINTL, te pružiti podršku u zapošljavanju uvođenjem cjelokupnoga sustava učenja o know-how u organskoj proizvodnji povrća na demonstracijskim plastenicima, ali i mogućnost za daljnju stalnu proizvodnju. Osnažiti će se ranjiva skupina mladih provedbom specifičnih edukacijsko-praktičnih programa osiguravajući im nova znanja i vještine za povećanje zapošljivosti i pružiti mogućnost za samozapošljavanje.

Nakon provedbe projekta osnovati će se udruga mladih poljoprivrednika, koja će povezivati mlade ljude, zainteresirane za plasteničku proizvodnju, gdje će kao jedna cjelina biti konkurenti i ostvarivati bolju pregovaračku poziciju na tržištu.

U tijeku je priprema za potpisivanje ugovora sa Fakultetom agrobiotehničkih znanosti Osijek , koji će izvršiti edukacije “Proizvodnja u plasteniku”, “Voditelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva” te praktični dio nastave mentorstva za plasteničku proizvodnju u Općini Lovas.

Također , ovo je prilika da se mladi upoznaju međusobno iz raznih mjesta Vukovarsko srijemske županije te da  stvore nove kontakte koje će im zasigurno donijeti nova znanja ,vještine i prilike.

Informativni letak -Mladi u poljoprivredi- budućnost

 

Skip to content