NASTAVLJA SE PROJEKT “ZAŽELI” – 18 ŽENA ĆE SE BRINUTI O 110 STARIJIH OSOBA I OSOBA S INVALIDITETOM

Dana 30. travnja 2024. godine upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora o radu za 18 žena koje će biti zaposlene u projektu „Zaželi i ostani na svom!“ KODNI BROJ: SF.3.4.11.01.0157

 

Nakon pozdravnog govora voditeljice projekta Marijete Bučko i asistentice Terezije Petričević, zaposlenim ženama obratio se i Općinski načelnik Milan Grubač koji je ovom prilikom projekt Zaželi izdvojio kao jedan od projekata koji je hvale vrijedan, jer je u mnogim situacijama pomogao građanima, a tako će biti i u ovoj fazi gdje su na prvo mjesto stavljeni korisnici odnosno ciljne skupine, osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom.

Projekt Zaželi, jedan od nama najdražih projekata, izraz je solidarnosti i brige za najranjivije skupine našeg društva.

Usmjerenost projekta je na osobe starije od 65 godina koji žive u samačkom ili dvočlanom ili višečlanom kućanstvu te čiji prihodi ne prelaze iznos prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža.

Osim za same korisnike usluga, kroz projekt se uposlilo 18 pružatelja usluga potpore i podrške,  a koji će skrbiti za najmanje šest pripadnika ciljanih skupina kako bi se povećala njihova socijalna uključenost i kvaliteta života, prevenirala institucionalizacija te jačala društvena integracija, istaknuo je općinski načelnik.

 

U narednih 33 mjeseca najduže do sada, za 110 korisnika Općine Tompojevci uslugu pomoći i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom pružat će zaposlene žene.

Cilj projekta je osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom pružiti usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu čime se pridonosi njihovoj većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici.

U tu svrhu, korisnicima će biti pružane razne usluge, poput: organiziranja prehrane, obavljanja kućanskih poslova, održavanja higijene i zadovoljavanja drugih svakodnevnih potreba. Posebno nas raduje činjenica da se provedbom aktivnosti starijim osobama pruža mogućnost ostanka u okruženju na koje su tradicionalno naviknuti, tj. u svom domu, odnosno selu.

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 891.000,00 eura, a financirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda plus – program „Učinkoviti ljudski potencijali 2021. 2027.“.

 

VIŠE VIJESTI...

Skip to content