MANIFESTACIJA “TOMPOJEVAČKI DANI”

Povodom Dana Općine Tompojevci, u subotu 11.05.2024. godine, KUD “Zvonko Galović-Nona”, pod pokroviteljstvom Općine Tompojevci, organizirao je manifestaciju “Tompojevački dani”. Spoj tradicije, kulture, pjesme i plesa okupio je mještane Općine Tompojevci, ali i šire. Općinski načelnik Milan Grubač i predsjednik KUD-a “Zvonko Galović-Nona” Antun Lukić svima su zaželjeli dobrodošlicu i iskazali veliku zahvalnost i sreću brojem posjetitelja koji podržavaju ovakve manifestacije i čuvaju tradiciju. U bogatom programu svojim plesovima i pjesmama predstavili su se: , KUD “Čakovci”, KUD “Joakim Govlja” MIkluševci, KUD “Matija Gubec” Ilača, KUD “Matija Gubec” Sotin, KUD “Tomislav” Županja i MVS “Bećarine” Đakovo.
Općinski načelnik i predsjednik KUD-a na kraju programa svim su sudionicima podijelili zahvalnice i prigodne poklone.
U sklopu manifestacije “Tompojevački dani” održano je i natjecanje u kuhanju čobanca u kojem su sudjelovale 4 natjecatelja.
pobjedu i prvo mjesto odnio je Andrija Dognar iz Opatovca, drugo mjesto bio je Benjo Omeragić, treće Damir Pacek, dok je četvrti koji je ujedino i odnio nagradu za “fair play” bio Miroslav Cetner.
Za sve sudionike osiguran je prigodni domjenak uz druženje.
Zahvaljujemo svim posjetiteljima i nadamo se da će u narednim godinama ova manifestacija, koja je već dio tradicije Tompojevaca, okupljati još veći broj KUD-ova i mještana Općine Tompojevci.

VIŠE VIJESTI...

Skip to content