Interni protokol za sprječavanje širenja koronavirusa Covid-19 u prostorijama Općine Tompojevci

 

  • Smanjenje fizičkih konataka: preporučuje se smanjiti broj izravnih kontakata među djelatnicima, posebno na udaljenosti manjoj od dva metra.
  • Smanjenje radnih sastanaka na kojima sudjeluje veći broj ljudi: preporučuje se održavati sastanke video vezom, pojačati telefonsku i email komunikaciju. Ako postoje važni razlozi za održavanje sastanaka, potrebno je osigurati razmak od 1,5 do 2 metra među sudionicima.
  • Slijedivost kontakata: upozoriti djelatnike da vode računa o osobama s kojima su bili na udaljenosti manjoj od 2 metra odnosno dulje od 15 minuta (“bliski kontakti”) u zadnjih 48 sati, odnosno da zapamte o kojim osobama je bilo riječ bude li potrebno te podatke priopćiti epidemiolozima.
  • Samoizolacija bolesnih: potaknuti djelatnike da ostanu kod kuće u slučajevima pojave simptoma bolesti Uzrokovane zarazom koronavirusa COVID-19. Ako su bili u kontaktu s osobom oboljelom od koronavirusa COVID-19 (vrućica i suhi kašalj) ili su se vratili iz područja u kojima je registrirana pojava koronavirusa COVID-19 unutar posljednjih 14 dana, sve djelatnike treba informirati da imaju obavezu odmah obavijestiti nadležnu epidemiološku službu koja će im dati daljnje upute.
  • Organizacija poslova: stvoriti uvjete za potrebe rada djelatnika od kuće.
  • Standardi čišćenja osobnog radnog prostora: treba potaknuti djelatnike da održavaju svoje radne stanice čistima prema protokolu za borbu protiv koronavirusa COVID-19.
  • Higijenske mjere: na svim vidljivim mjestima u zgradi Općine istaknuti su naputci za pranje ruku, održavanje osobne higijene i provedba preventivnih mjera.

Općinska uprava Općine Tompojevci do daljnjeg ograničava rad sa strankama, a kontakt će biti moguć isključivo putem pošte, telefona ili e-maila,  odnosno  na kontakte objavljene na službenim stranicama Općine Tompojevci,  www.opcina-tompojevci.hr.

KLASA: 022-05/20-01/4

URBROJ: 2196/07-03-20-1

Tompojevci, 18. ožujka 2020.

 

Općinski načelnik

Zdravko Zvonarić

 

Interni protokol

 

Skip to content