SVEČANO URUČIVANJE UGOVORA ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA PROVEDBE MJERA PRILAGODBE KLIMATSKIM PROMJENAMA

 

14.studenog 2023. godine u 12 sati, u Centru za posjetitelje Medvedgrad, Ugovore o sufinanciranju ukupno vrijedne 17 milijuna eura, uručio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen.

Općinski načelnik Milan Grubač preuzeo je Ugovor za projekt vrijedan 164.025,00 eura. FZOEU sufinancira projekt u iznosu najviše do 131.220,00 eura.

Ovim projektom planira se posaditi 2.000 novih stabala, čime će se doprinijeti provedbi Akcijskog plana Vlade Republike Hrvatske o sadnji dodatnih stabala za kompenzaciju emisija automobilskih turističkih posjeta Republici Hrvatskoj do 2030. godine

Općina Tompojevci prijavom na ovaj natječaj ima za cilj povećati otpornost lokalne zajednice prema klimatskim promjenama, odnosno smanjiti ranjivost prirodnih sustava i društva na negativne utjecaje klimatskih promjena te posljedično pridonijeti izgradnji zelene i klimatski neutralne Hrvatske. Inicijativom Europske komisije pokrenut je  Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju, koji su potpisale jedinice lokalne samouprave i u skladu s time izrađuje se Akcijski plan energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama.

Zahvaljujemo Ministarstvu i Fondu na odobrenju projekta, a Razvojnoj agenciji TINTL na uspješnoj prijavi.

 

VIŠE VIJESTI...

Skip to content