Provedba projekta “Ženska perspektiva”

Ovim putem Vas želimo obavijestiti kako se LAG Srijem partnerski uključio u provedbu projekta “Ženska perspektiva” kojeg financira The Coca Cola Foundation, a koji će se provoditi između ostalog i na području LAG-a Srijem. Cilj projekta je pomoći poduzetnicama u razvoju i jačanju poduzetničkih aktivnosti.

U okviru projekta korisnice će proći profesionalnu edukaciju u okviru koje će usvajati poduzetničke vještine poput razrade projektne ideje i formiranja proizvoda, pripreme poslovnog plana, osnova financija i računovodstva, te marketinga, kao i socijalne vještine poput komunikacije,upravljanja vremenom, vještina prezentacije, timskoga rada, rada sa zahtjevnim potrošačima i slično. Također će im biti predstavljeni novi trendovi u području ekoloških poljoprivrednih proizvoda. U okviru projekta za korisnice će se organizirati studijsko putovanje i razmjenu iskustava s uspješnim poduzetnicama iz razvijenih dijelova Hrvatske, mentorstvo stručnjaka na njihovom projektu tijekom šest mjeseci, razradu i prezentaciju poslovnog plana te izradu web stranice projekta i web trgovine za prodaju njihovih proizvoda kako bi ih što bolje i šire plasirale. Projektom će se obuhvatiti 50 poduzetnica.

U okviru projekta trenutno je otvoren Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanjem u projektu za poduzetnice koji traje do 20. lipnja 2018. godine. U konačnici u projekt će biti uključeno 50 odabranih poduzetnica. Poziv je namijenjen ženama koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, različitim oblicima agroturizma, izradom rukotvorina te tradicionalnih suvenira i proizvoda korištenih u domaćinstvu.

Profil poduzetnica koje će biti uključene u projekt:

– poduzetnice koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom – odnosi se na proizvodnju koja ima gotov proizvod za daljnju prodaju, bilo da se radi o proizvodnji sira, vina, ulja i ostalih proizvoda koji su već upakirani i mogu se prodavati kao gotov proizvod.
– poduzetnice koje se bave agroturizmom – odnosi se na bilo kakav oblik agroturizma od kušaonica (poljoprivrednih proizvoda) do iznajmljivača smještajnih kapaciteta (apartmana, kuća za odmor i kampova)
– poduzetnice koja se bave rukotvorinama izradom suvenira baziranih na tradiciji i s elementima narodnih nošnji i dodacima i/ili tradicionalnim proizvodima koji se koriste u domaćinstvu, a mogu imati funkciju suvenira.

Što projekt pruža poduzetnicama:

– Jednodnevne edukacijske radionice iz područja poduzetničkih i socijalnih vještina
– Mentorski rad 6 mjeseci stručnih konzultanata na razvoju poduzetničkog pothvata svake poduzetnice
– Promidžbeno prodajni kanal za poduzetnice
– Promidžba poduzetničkih pothvata poduzetnica
– Studijsko putovanje u Istru i upoznavanje pozitivnih primjera ženskog poduzetništva i povezivanje poduzetnica

Sve zainteresirane poduzetnice mogu se prijaviti na način da svoju prijavu koju sačinjava motivacijsko pismo i životopis pošalju putem e-maila na prijava@perspektiva.hr ili poštom na adresu: Udruga za razvoj poduzetništva “PERSPEKTIVA”, Vukovarska avenija 10/6, 34551 Lipik, uz napomenu “Prijava za sudjelovanje u projektu Ženska perspektiva” (U prijavi naznačiti da dolazite s područja LAG-a Srijem).
Izabrane poduzetnice bit će pozvane na sudjelovanje u projektu i potpisivanje Ugovora o suradnji.
Albert Varga
LAG Srijem
Voditelj LAG-a Srijem
mob: +385 (0) 99/299 8414
tel: +385 (0) 32/525-073
www.srijem.info
www.facebook.com/lagsrijem

Skip to content