Projekt “ZAŽELI” – započela briga o starim i nemoćnim osobama

Općini Tompojevci odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 2.281.900,00 za projekt pod nazivom “Zaželi – Općina Tompojevci” u okviru otvorenog Poziva za dodjelu EU bespovratnih sredstva „Zaželi – Program zapošljavanja žena”, Ministarstva rada i mirovinskog sustava.
Projekt će trajati 30 mjeseci, jedna od aktivnosti projekta je zapošljavanje na 2 godine 12 teško zapošljivih žena sa područja naše Općine, koje će skrbiti o 85 starijih osoba. Dodana vrijednost projektu je osposobljavanje svih 12 zaposlenih žena za zanimanja koja se prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje deficitarna.

Potpisivanjem Ugovora o radu između Općine Tompojevci i radnica u Programu „ZAŽELI“, i službeno su započele aktivnosti projekta – briga o starim i nemoćnim osobama.

Od prvog dana mjeseca veljače radnice će svakodnevno skrbiti o 85 krajnjih korisnika na području Općine Tompojevci.

Djelatnike je pozdravio i Načelnik Općine Tompojevci Zdravko Zvonarić, koji im je zaželio  puno uspjeha u radu.

O projektu, pravilima posla i obvezama te korisnicima upoznate su od strane voditelja projekta Matije Vorgića i asistentice Marijete Bučko. Iz Programa osigurana su sredstva za kupovinu bicikala koja su im po završetku potpisivanja ugovora i podijeljena.

Projektnu dokumentaciju pripremio je i izradio Ured za međunarodnu suradnju TINTL.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb.

 

Skip to content