PROJEKT “ZAŽELI I OSTANI NA SVOM”

Danas su Gradskoj knjižnici Vinkovci  Općinski načelnik Milan Grubač i Ministar Marin Piletić potpisali Ugovor za  projekt “ZAŽELI I OSTANI NA SVOME” u iznosu 891.000,00 EUR namijenjenih za povećanje socijalne uključenosti i prevencije institucionalizacije za 110 pripadnika ciljane skupine pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu tijekom 30 mjeseci na području Općine Tompojevci.
Projekt Zaželi, jedan od nama najdražih projekata, izraz je solidarnosti i brige za najranjivije skupine našeg društva.
Usmjerenost projekta je na osobe starije od 65 godina koji žive u samačkom ili dvočlanom ili višečlanom kućanstvu te čiji prihodi ne prelaze iznos prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža.
Osim za same korisnike usluga, kroz projekt se namjerava zaposliti 18 pružatelja usluga potpore i podrške, a koji će skrbiti za najmanje šest pripadnika ciljanih skupina kako bi se povećala njihova socijalna uključenost i kvaliteta života, prevenirala institucionalizacija te jačala društvena integracija.
Kao i u svim drugim projektima i u ovom je ogroman doprinos dala Razvoja agencija TINTL u suradnji s  Načelnikom i djelatnicima Općine.
Zahvaljujemo Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na odobrenom projektu.
Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda plus. 🇭🇷🇪🇺

VIŠE VIJESTI...

Skip to content